Η ντομάτα είναι ετήσιο φυτό που φτάνει σε ύψος ως και 2 μέτρα. Οι ποικιλίες ντομάτας είναι οι ψηλές , οι ημιθαμνώδεις και οι θαμνώδεις.
Φασόλι
 
					2-4 Φύλλα
5-7 Φύλλα
8-10 Φύλλα
                                             
                                                                  
                                                                  
                     Ecoplant
Gel Micro
(150gr/στρ)
Ecoplant
Gel Micro
(200gr/στρ)
Grow Plant
30-30-30
(500gr/στρ)
Grow Plant
0-45-55
(200gr/στρ)
Grow Plant
0-45-55
(300gr/στρ)
Ecoplant
Χουμικά
(200ml/στρ)
Ecoplant
Χουμικά
(100ml/στρ)
Ecoplant
Χουμικά
(150ml/στρ)
Ecoplant
B+Mo
(150ml/στρ)
Επανάληψη μετά απο 2 εβδομάδες
| 2-4 Φύλλα | 5-7 Φύλλα | 8-10 Φύλλα | 
|   |   |   | 
| Ecoplant Gel Micro (150gr/στρ) | Ecoplant Gel Micro (200gr/στρ) | Grow Plant 30-30-30 (500gr/στρ) | 
| Grow Plant 0-45-55 (200gr/στρ) | Grow Plant 0-45-55 (300gr/στρ) | Ecoplant Χουμικά (200ml/στρ) | 
| Ecoplant Χουμικά (100ml/στρ) | Ecoplant Χουμικά (150ml/στρ) | Ecoplant B+Mo (150ml/στρ) | 
| Επανάληψη μετά απο 2 εβδομάδες | 
Το φασόλι παράγεται για να καταναλωθεί ως χλωρός λοβός (φασολάκι) ή ώριμος σπόρος (φασόλια ξερά). Καλλιεργούνται δύο ποικιλίες, οι νάνες και οι αναρριχώμενες, σε τροπικά και εύκρατα κλίματα.
Οι παγετοί μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια του φασολιού. Η σπορά ξεκινά όταν η θερμοκρασία του εδάφους αγγίξει τους 12 – 15 °C (από τον Απρίλιο και νωρίτερα). Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες δεν επιτυγχάνεται η βλάστηση, αλλά και σε θερμότερες από τους 32 °C, δεν υπάρχει καρπόδεση. Υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν λιγότερες μέρες από τη σπορά ως τη φύτρωση. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την ανάπτυξη των φασολιών κυμαίνεται στους 21 – 26 °C.
Το φασόλι μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα εδάφη, από αμμώδη έως αργιλώδη, αρκεί να έχουν καλή στράγγιση και ικανό αερισμό. Το pH πρέπει να ανέρχεται στις 5,2 – 6,8 μονάδες και να αποφεύγεται η κλίση του εδάφους.
Κατά την διάρκεια των φάσεων καλλιέργειας τα φυτά χρειάζονται επάρκεια σε υγρασία για να αποδοθεί στο μέγιστο η ποσότητα και η ποιότητα των φασολιών.
 
                
                
                             
                
                
                             
								 
								 
								 
								 
								