Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Φασόλι & Διαφυλλικά λιπάσματαΦασόλι - Διαφυλλικά λιπάσματα

Το φασόλι παράγεται για να καταναλωθεί ως χλωρός λοβός (φασολάκι) ή ώριμος σπόρος (φασόλια ξερά). Καλλιεργούνται δύο ποικιλίες, οι νάνες και οι αναρριχώμενες, σε τροπικά και εύκρατα κλίματα.

Οι παγετοί μπορούν να καταστρέψουν την καλλιέργεια του φασολιού. Η σπορά ξεκινά όταν η θερμοκρασία του εδάφους αγγίξει τους 12 - 15 °C (από τον Απρίλιο και νωρίτερα). Σε ψυχρότερες θερμοκρασίες δεν επιτυγχάνεται η βλάστηση, αλλά και σε θερμότερες από τους 32 °C, δεν υπάρχει καρπόδεση. Υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν λιγότερες μέρες από τη σπορά ως τη φύτρωση. Η κατάλληλη θερμοκρασία για την ανάπτυξη των φασολιών κυμαίνεται στους 21 - 26 °C.

Το φασόλι μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα εδάφη, από αμμώδη έως αργιλώδη, αρκεί να έχουν καλή στράγγιση και ικανό αερισμό. Το pH πρέπει να ανέρχεται στις 5,2 - 6,8 μονάδες και να αποφεύγεται η κλίση του εδάφους.

Κατά την διάρκεια των φάσεων καλλιέργειας τα φυτά χρειάζονται επάρκεια σε υγρασία για να αποδοθεί στο μέγιστο η ποσότητα και η ποιότητα των φασολιών.

ΦΑΣΟΛΙ

Συνδιάζονται ισορροπημένα δύο κορυφαίες τεχνολογίες λίπανσης – GROW PLANT και MAXIMUS – δίνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα παραγωγής. Η τεχνολογία MAXIMUS προσφέρει τη μέγιστη απορρόφηση από το φύλλο, και η Grow Plant Gel προσφέρει την μοναδική - και υψηλότερη από κάθε άλλο προϊόν - περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΟΡΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 3-7 ΦΥΛΛΩΝ

MAXIMUS PKMg

Η αναπλήρωση των επιπέδων φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου έχει ως αποτέλεσμα: 1. την προώθηση της φωτοσύνθεσης και της σύνθεσης πρωτεϊνών, σακχάρων, βιταμινών και λιπιδίων, 2. τη ρύθμιση της ισορροπίας του νερού και αποφυγή του στρες από το φυτό σε περιόδους ξηρασίας ή παγετού.

GROW PLANT GEL P MAX 16-65-16

Το φωσφόρο ελέγχει την αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας στα φυτά, βοηθά τον σχηματισμό των αναπαραγωγικών μερών του και συμβάλλει στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, συμμετέχοντας έτσι στην καλύτερη απορρόφηση των υπόλοιπων θρεπτικών ουσιών από το έδαφος και τα φύλλα. Τα στελέχη των φυτών των φασολιών γίνονται εύρωστα, καθώς το ριζικό σύστημά τους γίνεται πιο ανθεκτικό στις ασθένειες.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ

MAXIMUS 20+20+20, MAXIMUS AminoMicro Universal

Ενεργοποίηση της βλαστικής ανάπτυξης με ταυτόχρονη αύξηση του επίπεδου του συνόλου των μικροθρεπτικών συστατικών. Επιτυγχάνεται η βελτίωση της ανθοφορίας.

GROW PLANT GEL MAX 28-28-28

Περιέχει μια ισορροπημένη , ιδανική αναλογία φώσφορου, καλίου, μαγγανίου, νατρίου και ιχνοστοιχείων που ικανοποιεί όλες τις άμεσες αλλά και έμμεσες ανάγκες του φυτού. MAXIMUS extra Mg – Το μαγνήσιο στη φάση αυτή βοηθά στην ενεργοποίηση της φωτοσύνθεσης, στη σύνθεση δομικών στοιχείων του καρπού και προστατεύει τα φύλλα από τη χλώρωση.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΙΑΣ

EKOLIST mono Bor

Το βόριο είναι βασικός συντελεστής ανάπτυξης κορμού, φύλλων και καρπού. Προλαμβάνει τη δυσμορφία, τη χλώρωση και τη νέκρωση των φύλλων και των λεπτών νεαρών κλώνων. Παράλληλα αυξάνει την παράγωγη ανθέων και καρπού, και αποκαθιστά την χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Προλαβαίνει την ανθράκωση της ρίζας και του καρπού.

MAXIMUS extra K , GROW PLANT GEL K MAX 20-10-55

Συμπλήρωμα καλίου που έχει εξαντληθεί ως αυτή τη φάση. Το κάλιο αποτελεί κύριο συστατικό των καρπών, δίνοντας τους μεγαλύτερο βάρος, καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (γεύση, χρώμα) αλλά και βελτιώνει την αποθήκευση τους.Ο κατάλληλος εφοδιασμός με κάλιο αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την αποτελεσματική χρήση του αζώτου στο φυτό.

ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

EKOLIST mono Miedź

Συμπλήρωση των επιπέδων του χαλκού, αποτρέπει την όψη καμμένου στις κορυφές των φυτών, και βελτιώνει τον σχηματισμό των φασολιών και λοβών. Ο χαλκός σαν ιόν βοηθά στην αποβολή του τοξικού οξυγόνου από το φυτό

EKOLIST mono Mangan

Συμπλήρωση της ανεπάρκειας μαγγανίου επιφέρει τη βελτίωση στη μετέπειτα άνθηση και σχηματισμό λοβών. Το μαγγάνιο είναι σημαντικότατος συντελεστής για την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, βοηθά την απορρόφηση του φωσφόρου και τη σύνθεση βιταμινών και ζαχάρων.

EKOLIST mono Molibden

Με την αναπλήρωση του επιπέδου του μολυβδαινίου, βελτιώνεται ο σχηματισμός των οζιδίων της ρίζας, η απορρόφηση του αζώτου από τη ρίζα και το φύλλο, αυξάνεται η αντοχή του κορμού σε ασθένειες και κακώσεις, αυξάνεται η παράγωγη σε ποσότητα και γίνεται το φυτό ανθεκτικότερο στο στρες του χειμώνα

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΡΕΣ

MAXIMUS Amino Antystres Εκτελέστε θεραπείες ανά 2 εβδομάδες. Ιδιαίτερα συνιστάται κατά τη διάρκεια των περιόδων αβιοτικού άγχους (ξηρασία, χαμηλή η υψηλή θερμοκρασία)