Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Σταφύλι & Διαφυλλικά λιπάσματαΣταφύλι - Διαφυλλικά λιπάσματα

Το αμπέλι είναι πολυετής θάμνος. Τα ξύλινα μέρη του είναι μόνιμα ενώ τα πράσινα είναι ετήσια. Το ιδανικό pΗ του εδάφους για την μέγιστη απόδοση της καλλιέργειας του αμπελιού κυμαίνεται στις 6,5 έως 7,5 μονάδες.

Τα καταλληλότερα εδάφη καλλιέργειας αμπελιού είναι τα μέτριας γονιμότητας, ελαφρά αμμοχαλικώδη. Απαραίτητη είναι η καλή εδαφική στράγγιση και ο πλήρης εφοδιασμός με νερό, για την τάχιστη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.

Το αμπέλι δεν προτιμά το κρύο, την υπερβολική ζέστη και υγρασία. Η γενική ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης, ανθοφορίας καρποφορίας και τρύγου, κυμαίνεται στους 18 - 22 ᵒC.

Το κλάδεμα επιφέρει την ποιότητα και ποσότητα της απόδοσης, καθώς βοηθά στην ισορροπία της βλάστησης. Θεωρείται από τα σημαντικότερα στάδια της καλλιέργειας και διακρίνεται σε χειμερινό, καρποφορίας και θερινό κλάδεμα.

Το αμπέλι κατά κύριο μέρος , λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα νερού από βάθος 0 - 60 cm. Ωστόσο οι ενεργές ρίζες προχωρούν βαθιά στη γη (60 - 80 cm), εκεί όπου υπάρχει υγρασία ακόμα και το καλοκαίρι. Συνεπώς δε χρειάζεται υπερβολικές ποσότητες νερού, ειδικά τον χειμώνα.

Αμπέλι - σταφύλι

MAXIMUS 20+20+20, MAXIMUS AminoMicro Universal

Βελτίωση της γενικής κατάστασης των φυτών μετά το χειμώνα, με την προσθήκη όλων των μικροθρεπτικών συστατικών που λείπουν, αλλά και την ενεργοποίηση της φωτοσύνθεσης.

EKOLIST mono Bor

Αυξάνει την ανθοφορία και τους καρπούς σε ποιότητα και ποσότητα, και επιταχύνει την εμφάνιση τους. Προλαμβάνει τη δυσμορφία, τη χλώρωση και τη νέκρωση των φύλλων και των νεαρών κλώνων και αυξάνει την περιεκτικότητα των καρπών σε σάκχαρα.

MAXIMUS PKMg

Μετά την ανθοφορία, πριν την έναρξη παραγωγής καρπού, δίνουμε στο αμπέλι τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, για να πετύχουμε την μέγιστη και καλύτερη απόδοση σταφυλιού. Συγκεκριμένα με την εφαρμογή του MAXIMUS PKMg σε αυτό το στάδιο:

- Αυξάνεται η περιεκτικότητα των φυτών σε κάλιο, και αυτόματα επιταχύνεται η ανάπτυξη των φρούτων, με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

- Τροφοδοτείται το αμπέλι με φώσφορο, στοιχείο που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στους σπόρους και τους καρπούς, και συμβάλλει στην πρωιμότητα φυτών, στην αύξηση της ανάπτυξης του ριζικού συστήματος άρα και στην καλύτερη απορρόφηση και των άλλων θρεπτικών συστατικών.

- Αυξάνονται τα επίπεδα του μαγνησίου, σημαντικού παράγοντα της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης, αλλά και της σύνθεσης πρωτεϊνών, ζαχάρων , λιπιδίων και βιταμινών, που είναι απαραίτητες δομικές ουσίες του καρπού.

Εκτελέστε ως και 2 θεραπείες σε διάστημα 10 - 14 ημερών.

MAXIMUS extra Mg, MAXIMUS AminoMicro Universal

Αναπληρώνεται η ανεπάρκεια του μαγνησίου που καταναλώθηκε στο προηγούμενο στάδιο, συνεχίζοντας την υποστήριξη της φωτοσύνθεσης. Η προσθήκη μικροθρεπτικών συστατικών με το MAXIMUS AminoMicro Universal βελτιώνει την παραγωγή και την εμφάνιση του καρπού.

MAXIMUS Amino Wapniowy ή EKOLIST Wapniowy ή Saletra wapniowa 17% CaO Η αύξηση της περιεκτικότητας σε ασβέστιο στα φρούτα, σημαίνει βελτίωση της ανθεκτικότητας, της αντοχής και της εμφάνισης τους.

MAXIMUS extra PK

Βελτιώνεται η γενική κατάσταση των φυτών, και αναπληρώνεται η ανεπάρκεια του φωσφόρου και του καλίου.

Επάρκεια σε φώσφορο είναι σημαντική για τον σχηματισμό των αναπαραγωγικών μερών του αμπελιού. Ωστόσο ο σημαντικότερος ρόλος του φωσφόρου στα φυτά σε αυτό το στάδιο είναι η μεταφορά ενέργειας στο φυτό και η προώθηση της φωτοσυνθετικής του δραστηριότητας.

Το κάλιο αποτελεί κύριο συστατικό των καρπών, δίνοντας τους μεγαλύτερο βάρος και καλύτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (γεύση, χρώμα).

MAXIMUS extra Mg, MAXIMUS AminoMicro Universal

Η τελευταία δόση μαγνησίου και μικροθρεπτικών συστατικών στον καρπό, εφαρμόζεται λίγο πριν τη συγκομιδή.

MAXIMUS extra ZnBMg

Βοηθά το φυτό να ξεκουραστεί από τα προηγούμενα στάδια της παραγωγής. Αυξάνεται η αντοχή στον παγετό και δημιουργούνται αποθέματα συστατικών που χρησιμοποιούνται από το αμπέλι την άνοιξη,.

MAXIMUS Amino Antystres

Βοηθά την έξοδο των φυτών από το στρες. Μπορούν να εφαρμοστούν αρκετές θεραπείες κατά τη διάρκεια της σεζόν, ιδιαίτερα όμως συνιστώνται σε συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης (ξηρασία, χαμηλές θερμοκρασίες).

MAXIMUS Amino Protect

Το λίπασμα αυτό περιέχει φωσφορώδες κάλιο και αμινοξέα, έχει βιοδιεγερτικό και αντι-στρεσογόνο αποτέλεσμα. Βοηθά στην ενίσχυση της άμυνας των φυτών.