Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Πιπεριά & Διαφυλλικά λιπάσματαΠιπεριά - Διαφυλλικά λιπάσματα

Η πιπεριά είναι μονοετές φυλλώδες φυτό με βαθύ ρίζωμα, πολλών δέσμων ριζιδίων, που αναπτύσσονται οριζόντια του φυτού, σε απόσταση 30 - 50 cm από αυτό.

Το φυτό χρειάζεται αυξανόμενη θερμοκρασία από το πρώτο στάδιο μέχρι την ωρίμανση, ενώ δεν επιτρέπονται οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Η καταλληλότερη θερμοκρασία ανέρχεται την ημέρα στους 20 – 25º C, και 16 –18 °C κατά τη νύχτα.

Η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας προκαλεί σκλήρυνση του φυτού και η πτώση των ανθών. Οι σπόροι δε βλαστάνουν κάτω από τους 13 °C και πάνω από 37 °C. Κατά τη βλάστηση καθώς και την ανάπτυξη της πιπεριάς, η παραγωγή επιβαρύνεται σημαντικά με πτώση της θερμοκρασίας κάτω από 18 °C. Ομοίως, θερμοκρασίες υψηλότερες από 35º C σε συνδυασμό με ξηρό κλίμα, προκαλούν ελλιπή λίπανση. Σε περιβάλλον με αρκετή υγρασία, το φυτό αντέχει ως και 40ºC. Υπό άλλες συνθήκες η ζέστη προκαλεί διακοπή της βλάστησης, πτώση ανθών, μικρών καρπών και φύλλων. Οι πιπεριές με παχύ φλοιό είναι πιο ευαίσθητες από αυτές με λεπτό φλοιό.

Tο έδαφος που προτιμά η πιπεριά είναι βαθύ, αμμώδες, με ποσότητα οργανικών στοιχείων (3 - 4%). Οι ιδανικές τιμές pH θεωρούνται 6,5 εώς 7 μονάδες.

ΠΙΠΕΡΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ

MAXIMUS extra P (300 – 400 γρ / στρ)

Αναπληρώνει το φωσφόρο, συμβάλοντας στην καλύτερη ριζοβολία φυτών (βοηθώντας την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος), τη βελτίωση της ανθοφορία και της σύστασης των καρπών. Βοηθά την αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στα φυτικά κύτταρα. Βελτιώνει γενικά τη θρέψη του φυτού με φώσφορο.

MAXIMUS AminoMicro Universal (30 – 50 γρ / στρ)

Συμπληρώνεται το επίπεδο όλων των μικροθρεπτικών συστατικών. Μπορούν να πραγματοποιηθούν 3 ψεκασμοί ανά 10 - 14 ημέρες.

MAXIMUS extra Mg (300 γρ / στρ)

Επιτυγχάνεται, κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου, η εξάλειψη της ανεπάρκειας του μαγνησίου, η ενεργοποίηση των διεργασιών φωτοσύνθεσης και η σύνθεση των πρωτεϊνών, των ζαχάρων, των λιπιδίων και των βιταμινών του καρπού.

EKOLIST Wapniowy (300 – 500 ml / στρ) ή MAXIMUS Amino Wapniowy (100 – 150 γρ / στρ)

Πραγματοποιείται η πρόληψη της ξηρής σήψης των κορυφών, καθώς και η βελτίωση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας του καρπού. Η απορρόφηση του ασβεστίου γίνεται μόνο από τα ακρορίζια. Μπορούν να εφαρμοστούν 3 - 5 αγωγές ανά 7 ημέρες.

EKOLIST mono Zelazo

Αναπλήρωση ανεπάρκειας σιδήρου. Προωθεί την παραγωγή χλωροφύλλης, προστατεύοντας τα φύλλα από χλώρωση και κατ’ επέκταση, νέκρωση. Επειδή το ιόν του σιδήρου είναι μεγάλο σε μέγεθος, δεν απορροφάται και δε μετακινείται εύκολα, οπότε η διαφυλλική τροφοδοσία είναι μονόδρομος. Υπερδοσολογία σιδήρου δεν υπάρχει, διότι το πλεόνασμα του σιδήρου αποθηκεύεται στο φυτό και χρησιμοποιείται σε περιόδους έλλειψης.

MAXIMUS Amino Antistress (75 – 100 γρ / στρ)

Αφού αναπτυχθεί το στέλεχος των φυτών, εκτελέστε θεραπείες κάθε 2-3 εβδομάδες. Ειδικά συνιστάται κατά τη διάρκεια της περιόδου που τα φυτά καταπονούνται από αβιοτικές συνθήκες (ξηρασία, χαμηλή και ψηλή θερμοκρασία)

MAXIMUS Amino Protect (75 – 100 ml / στρ)

Μετά τη σπορά, εκτελέστε θεραπείες κάθε 7 - 10 ημέρες.