Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Ντομάτα & Διαφυλλικά λιπάσματαΝτομάτα - Διαφυλλικά λιπάσματα

Η ντομάτα είναι ετήσιο φυτό που φτάνει σε ύψος ως και 2 μέτρα. Οι ποικιλίες ντομάτας είναι οι ψηλές , οι ημιθαμνώδεις και οι θαμνώδεις.

Το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται ένα ελαφρά ψυχρό και ξερό κλίμα για υψηλότερες αποδόσεις και ποιότητες. Η ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης θεωρούνται οι 21 – 24 ᵒC. Πιο χαμηλές η πιο ψηλές θερμοκρασίες κατά τη καρποφορία, προκαλούν αναστολή της επικονίασης και του σχηματισμού των καρπών.

Η ντομάτα έχει μεγάλη ανάγκη σε ήλιο νερό. Η παρατεταμένη ξηρασία οδηγεί σε απώλεια ανθέων και σε σχίσιμο των καρπών. Όμως και η υπερβολική υγρασία δεν ευνοεί, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης μύκητων που καταστρέφουν το φρούτο. Σε αμμώδη εδάφη χρειάζονται πότισμα ως και 3 φορές την εβδομάδα. Οι αποδόσεις μειώνονται σημαντικά έπειτα από παρατεταμένη ξηρασία.

Το φυτό προτιμά βαθιά εδάφη, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με μεγάλη συγκράτηση υγρασίας και καλό αερισμό. Ωστόσο δεν επιλέγονται εδάφη με μεγάλη περιεκτικότητα σε οργανική ουσία όπως τα αργιλλώδη , εξαιτίας της εμφάνισης τροφοπενιών και της υψηλής συγκράτησης νερού. Το κατάλληλο pΗ κυμαίνεται από 5,5-6,8.

Το ριζικό σύστημα της ντομάτας αναπτύσσεται σε βάθος 15 - 20 cm.

MAXIMUS extra P (300 – 400 gr / στρ), MAXIMUS Amino Micro Universal (30 – 50 gr / στρ)

Συμπληρωμα των επιπέδων του φωσφόρου και όλων των μικροθρεπτικών συστατικών που προσφέρει μία καλύτερη ριζοβολίας τα σπορόφυτα . Βελτίωση της ανθοφορίας και της λήψης φωσφόρου από τα φυτά.

MAXIMUS extra Mg (300 gr / στρ)

Αντιμετώπιση ανεπάρκειας μαγνησίου της φωτοσύνθεσης ψεκασμοί κάθε 10 έως 14 ημέρες.

MAXIMUS Amino Wapniowy (Ca) (100 – 150 gr / στρ) ή EKOLIST Wapniowy (Ca) (300 – 500 ml / στρ)

Εναντιώνεται στη σήψη του λουλουδιού και προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα των φρούτων με μόλις 3-5 θεραπείες κάθε 7 μερες.

MAXIMUS extra PK (300 – 400 gr / στρ)

Αντιμετώπιση της ανεπάρκειας καλίου και παροχής των φυτών σε φώσφορο κάλιο και βόριο.

EKOLIST mono Miedz (100 - 200 ml / στρ)

Αντιμετώπιση έλλειψης χαλκού.

EKOLIST mono Zelazo (50 – 100 ml / στρ)

Αντιμετώπιση ανεπάρκεια σιδήρου.

EKOLIST mono Mangan (100 - 200 ml / στρ)

Αντιμετώπιση έλλειψης μαγγανίου.

EKOLIST mono Molibden (20 – 40 ml / στρ)

Βελτιώνει την παροχή του μολυβδαινίου στα φυτά αυξάνει τη χρήση αζώτου από το φυτό μειώνοντας την περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα .

MAXIMUS Amino Antystress (75 – 100 gr / στρ)

Μετά τη φύτευση των δενδρυλλίων κάνουμε θεραπείες κάθε 2-3 εβδομάδες κατά τις στρεσογόνες περιόδους για τα φυτά (υγρασια, κρυο, ζεστη) .

MAXIMUS Amino Protect (75 – 100 ml / στρ)

Μετά την φύτευση των δενδρυλλίων πραγματοποιούμε θεραπείες κάθε 7 ως 10 μέρες.