Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Μαρούλι & Διαφυλλικά λιπάσματαΜαρούλι

Το μαρούλι είναι ποώδες φυτό μικρού βιολογικού κύκλου. Όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι οι ώρες φωτός λιγότερες από 12, το μαρούλι δεν εμφανίζει άνθη.

Οι απαιτήσεις εδάφους είναι υψηλές για την καλλιέργεια του μαρουλιού. Τα εδάφη πρέπει να είναι γόνιμα, πλούσια σε θρεπτικές οργανικές ουσίες, με καλή αποστράγγιση, με pH 6,0 - 7,0. Δεν προοδεύει σε εδάφη με υψηλή συγκέντρωση αλάτων, διότι καθυστερεί η ανάπτυξη του φυτού και υποβαθμίζεται η ποιότητα του.

Το μαρούλι καλλιεργείται και μεγαλώνει σε χαμηλές θερμοκρασίες (αντέχει έως και στους - 5 °C). Η ιδανική θερμοκρασία για την βλάστηση των σπόρων κυμαίνεται στους 15 – 21 °C. Κατά την ανάπτυξη, η θερμοκρασία τη νύχτα πρέπει να είναι 5 - 7°C χαμηλότερη από αυτή της ημέρας.

Το επιφανειακό ριζικό σύστημα που αναπτύσσει το μαρούλι συνεπάγεται ελαφρύ πότισμα με πολλές επαναλήψεις.

MAXIMUS extra PK (φώσφορος – κάλιο) (300 – 400 γρ / στρ) MAXIMUS extra P (φώσφορος) (200 – 400 γρ / στρ)

Ανεβάζει το επίπεδο του φωσφόρου με αποτέλεσμα την καλύτερη ριζοβολία των σποροφύτων. Σημειώνεται σημαντική βελτίωση της παραγωγής.

Εφαρμόστε δύο φορές ανά 10 έως 14 ημέρες

MAXIMUS Amino Micro Universal (30 - 50 γρ / στρ)

Αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του μαγνησίου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών. Ενεργοποιείται η διαδικασία της φωτοσύνθεσης κατά την βλαστική περίοδο

EKOLIST mono Bor (βόριο) (100 ml/ στρ)

Αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του βορίου που αποτελεί βασικός συντελεστής ανάπτυξης. Προλαμβάνει τη δυσμορφία, τη χλώρωση και την νέκρωση των φύλλων, επιταχύνοντας και αυξάνοντας την παραγωγή σε βάρος.

EKOLIST Wapniowy (ασβέστιο) (500 ml/ στρ) MAXIMUS Amino Wapniowy (100 – 150 γρ/ στρ)

Αντιμετωπίζεται η έλλειψη ασβεστίου και προλαμβάνεται η παραμόρφωση του φυλλώματος. Βελτιώνεται η παροχή του μολυβδαινίου και η χρήση αζώτου από το φυτό καθώς και η περιεκτικότητα του σε νιτρικά άλατα .

EKOLIST mono Miedz (χαλκός) (100 - 200 ml/ στρ)

Ο χαλκός μετέχει στον σχηματισμό των μελανίνων - χρωστικές ουσίες που δίνουν στο φύλλωμα το χρώμα του, καθώς και σε αντιδράσεις του (τοξικού για το φυτό) οξυγόνου, βοηθώντας στην αποβολή του.

EKOLIST mono Mangan (μαγγάνιο) (100 - 200 ml/ στρ)

Το μαγγάνιο είναι σημαντικότατος συντελεστής για την ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, και βοηθά την απορρόφηση του φωσφόρου. Προωθεί τη σύνθεση βιταμινών και ζαχάρων. Τα πρώτα και πιο έντονα σημάδια έλλειψης μαγγανίου είναι οι γκρι – καφέ κηλίδες ανάμεσα στα νευρά των φύλλων

EKOLIST mono Molibden (μολυβδαίνιο) (20 - 40 ml/ στρ)

Το μολυβδαίνιο βοηθά την απορρόφηση του αζώτου από τη ρίζα και το φύλλο, είναι απαραίτητο για την πρόσληψη του σιδήρου και αυξάνει την αντοχή στο στρες του χειμώνα αλλά και την βιωσιμότητα του στις αντίξοες συνθήκες.