Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Λάχανο & Διαφυλλικά λιπάσματαΛάχανο & Διαφυλλικά λιπάσματα

To λάχανο στη χώρα μας ευδοκιμεί κυρίως το φθινόπωρο, τον χειμώνα και την άνοιξη, ωστόσο κατάλληλο υβρίδιο μπορεί να καλλιεργηθεί και το καλοκαίρι. Οι ποικιλίες είναι τα άσπρα, τα κόκκινα και τα λάχανα Τύπου Σαβοΐας (Savoy - γκριζοπράσινα και σγουρά).

Τα λάχανα χωρίζονται σε α. υπερπρώιμα (μικρού μεγέθους, για ανοιξιάτικη καλλιέργεια, ωριμάζουν σε 55 με 60 μέρες μετά τη μεταφύτευση), β. πρώιμα (για θερινή καλλιέργεια, ωριμάζουν περίπου σε 90 μέρες), γ. μεσοπρώιμα / μεσόψιμα (για φθινοπωρινή καλλιέργεια, συλλέγονται μετά από 120 μέρες από τη μεταφύτευση και δ. όψιμα / χειμωνιάτικα (για χειμερινή καλλιέργεια)

Η καλλιέργεια του λάχανου είναι ανθεκτικότερη στις χαμηλές θερμοκρασίες, με ιδανική θερμοκρασία ανάπτυξης τους 15 ως 18 ᵒC. Είναι ανθεκτική σε παγετούς και 3 – 8 ᵒC, όμως αν επικρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες (κάτω από 10 ᵒC και πάνω από 25 ᵒC), στις περισσότερες ποικιλίες διαταράσσεται η ανάπτυξη του κεφαλιού.

Το λάχανο προοδεύει σε κάθε τύπο εδάφους, ωστόσο δεν προτιμά τα όξινα εδάφη. Το χώμα χρειάζεται pH πάνω από 5,5 και καλή στράγγιση, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός των ριζών, για να φιλοξενήσει μια ικανοποιητική καλλιέργεια. Τα φυτά τοποθετούνται σε σειρές με 60 - 90 cm μεταξύ των σειρών, και 30 – 60 cm μεταξύ των γραμμών.

Η χρήση άρδευσης κρίνεται απαραίτητη κατά την φάση της εγκατάστασης των νέων φυτών μετά από τη μεταφύτευση αλλά και κατά την ανάπτυξη των κεφαλών, διότι έχουν μεγάλες απώλειες νερού εξαιτίας της μεγάλης επιφάνειας που καταλαμβάνουν.

ΛΑΧΑΝΟ ΑΝΑΛΥΣΗ

MAXIMUS PKMg, MAXIMUS extra PK

Βελτίωση της γενικής κατάστασης των φυτών, αντιμετώπιση της έλλειψης φωσφόρου, καλίου και μαγνησίου. Υποβοηθείται η διαδικασία της φωτοσύνθεσης, επιταχύνεται η σύνθεση πρωτεϊνών, ζαχάρων, λιπιδίων και βιταμινών, αλλά και ο σχηματισμός των αναπαραγωγικών μερών του φυτού. Η τροφοδότηση με κάλιο από την πρώτη φάση, αυξάνει το βάρος και την ποιότητα του λάχανου. Μπορούν να εφαρμοστούν 2 ψεκασμοί άνα 10 - 14 ημέρες.

EKOLIST mono Bor

Το βόριο αποτελεί βασικός συντελεστής ανάπτυξης. Κάλυψη των αναγκών του λάχανου σε βόριο σημαίνει Πρόληψη της δυσμορφίας και της νέκρωσης των φύλλων, υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρα και αύξηση της παράγωγης καρπού Μπορούν να εφαρμοστούν 2 θεραπείες ανά 10 - 14 ημέρες.

MAXIMUS extra Mg, MAXIMUS AminoMicro Universal

Επιτυγχάνεται η εξάλειψη της όποιας ανεπάρκειας μαγνησίου, η ενεργοποίηση των διεργασιών της φωτοσύνθεσης, και η σύνθεση πρωτεϊνών, ζαχάρων , λιπιδίων και βιταμινών. Κατά τη διάρκεια της περιόδου βλάστησης, εφαρμόζονται 3 ψεκασμοί, ανά 10 - 14 ημέρες. MAXIMUS 20 + 20 + 20, Τόνωση της φυτικής ανάπτυξης, ειδικά όταν υπάρχουν δυσμενείς συνθήκες για τη λήψη συστατικών από το έδαφος. Λίπασμα εξαιρετικά πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά, που καλύπτει μεγάλο ποσοστό των αναγκών του φυτού σε ιχνοστοιχεία.

EKOLIST mono Μangan (Mn)

Κάλυψη των αναγκών του λάχανου σε μαγγάνιο. Συμβάλει στην ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, βοηθά το φυτό να συνθέσει βιταμίνες και ζάχαρα και διατηρεί το σωστό χρώμα των κεφαλών.

MAXIMUS extra S

Συμπλήρωμα θείου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών. Η έλλειψη θείου προκαλεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών και εμφάνιση δυσμορφιών. Με 2 έως 3 εφαρμογές κατά τη διάρκεια της βλάστησης, βελτιώνεται ο μεταβολισμός του αζώτου, και η χημική σύνθεση του φυτού.

EKOLIST Wapniowy (Ca) ή MAXIMUS Amino Wapniowy (Ca)

Αποτρέποντας την ανεπάρκεια ασβεστίου, με θεραπείες κάθε 7 ημέρες, βελτιώνεται η ποιότητα και τη σταθερότητα του κεφαλιού.

MAXIMUS extra K

Επιτυγχάνεται η πρόληψη της ανεπάρκειας καλίου στο φυτό, αλλά και η βελτίωση του μεγέθους, της σκληρότητας και της θρεπτικής σύστασης του κεφαλιού του λάχανου. Εφαρμογή ως και 2 - 3 θεραπείες, κάθε 10 -14 ημέρες.

EKOLIST mono Molibden (Mo)

Η προσθήκη μολυβδαινίου αποτρέπει τη συσσώρευση νιτρικών αλάτων, βοηθά την απορρόφηση του αζώτου από τη ρίζα και το φύλλο, αυξάνει την αντοχή σε ασθένειες. Βελτιώνει την παράγωγη σε ποσότητα και μέγεθος, την αντοχή στο στρες του χειμώνα, και την πρόσληψη του σιδήρου από το φυτό. MAXIMUS Amino Antistres - Μετά τη μεταφύτευση των νεαρών φυτών, εκτελέστε θεραπείες κάθε 2-3 εβδομάδες, ειδικά κατά τις στρεσογόνες περιόδους για τα φυτά (υγρασία, κρύο, ζέστη).