Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Δαμασκηνιά & Διαφυλλικά λιπάσματαΔαμασκηνιά & Διαφυλλικά λιπάσματα

Η δαμασκηνιά ευδοκιμεί σε διάφορα εδάφη, όμως αποδίδει καλύτερα σε βαθιά, ελαφρά, ασβεστώδη και μέσης σύστασης εδάφη, που αποστραγγίζονται καλά.

Είναι ευαίσθητη στους ισχυρούς ανέμους αλλά προσαρμόζεται εύκολα και ευδοκιμεί ικανοποιητικά σε διάφορες κλιματικές συνθήκες. Η υψηλή ατμοσφαιρική υγρασία και οι τακτές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας την άνοιξη, αποτελούν δυσμενείς συνθήκες για τη καλλιέργειά της, καθώς ευνοείται η ανάπτυξη της μονίλιας

Η δαμασκηνιά αποδίδει ικανοποιητικά από τον 3ο-5ο χρόνο ζωής της, και παραγωγική της περίοδος υπολογίζεται σε 30-40 χρονιά.

Η φύτευση των δενδρυλλίων γίνεται από το Νοέμβριο, μετά τη φυλλόπτωση, ως την αρχή της άνοιξης, πριν εμφανιστούν οι οφθαλμοί. Η απόσταση φύτευσης επιλέγεται ανάλογα με την ποικιλία του δέντρου και τη γονιμότητα του εδάφους. Συνήθως φυτεύονται στα 6 - 7 μέτρα σε ελεύθερα σχήματα , και 3 - 4 μέτρα για τα γραμμοειδή σχήματα μόρφωσης.

Η απόδοση καρπών ανέρχεται σε 2,5-3 τόνους/ στρέμμα περίπου και η περίοδος συγκομιδής αυτών είναι απο Ιούλιο ως Σεπτέμβριο (ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή).