Διαφυλλικά λιπάσματα υψηλών προδιαγραφών

Αγγουρι & Διαφυλλικά λιπάσματαΑγγούρι - Διαφυλλικά λιπάσματα

Το αγγούρι είναι ετήσιο αναρριχώμενο φυτό. Kαλλιεργείται υπαίθρια και σε θερμοκήπια.

Το φυτό δεν είναι ανθεκτικό στο ψύχος κι έτσι η σπορά του αγγουριού ξεκινά σε υψηλές θερμοκρασίες. όταν θεωρητικά το φυτό να αρχίζει να αποθηκεύει ένα ποσοστό θερμίδων που θα του επιτρέπουν να δώσει παραγωγή σε 120-130 ημέρες. Η ιδανική θερμοκρασία κατά την οποία επιτυγχάνεται το γρηγορότερο φύτρωμα του σπόρου , κυμαίνεται μεταξύ 30 και 35 ᵒC.

Η υποστύλωση των φυτών είναι απαραίτητη για να ληφθούν καλοσχηματισμένοι καρποί δίχως σημάδια επαφής .

MAXIMUS extra P (300 – 400 γρ / στρ)

Ανεβάζει το επίπεδο του φωσφόρου με αποτέλεσμα την καλύτερη ριζοβολία των σποροφύτων. Παρέχει βελτίωση της ανθοφορίας και της παραγωγής καρπού.

EKOLIST mono Bor (100 ml / στρ)

Ενισχύει και επιταχύνει τη διαδικασία την ανάπτυξης του φυτού και του καρπού του.

MAXIMUS Amino Wapniowy (100 – 150 γρ / στρ) ή EKOLIST Wapniowy (300 – 500 ml / στρ)

Αντιμετωπίζει την έλλειψη ασβεστίου και προλαμβάνει την παραμόρφωση των φρούτων. Εφαρμόζονται δύο θεραπείες κάθε 7 με 10 μέρες.

MAXIMUS extra K (300 – 400 γρ / στρ) Επιταχύνει την ανάπτυξη των φρούτων, βελτιώνοντας την ποιότητα τους. Εφαρμόζουμε δύο με τρεις θεραπείες κάθε 7 με 10 μέρες.

MAXIMUS extra Mg (300 γρ / στρ), MAXIMUS Amino Micro Universal (30 – 50 γρ / στρ) Αντιμετώπιση της ανεπάρκειας του μαγνησίου. Ενεργοποιεί τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης κατά τη βλαστική περίοδο. Ψεκασμός κάθε 10 με 14 μερες.

MAXIMUS Amino Antystress (75 – 100 γρ / στρ) Από το στάδιο εμφάνισης 6 πρώτων φύλλων και μετά μπορούμε να εφαρμόσουμε θεραπείες κάθε 2-3 εβδομάδες. Συνιστάται κατά την περίοδο που τα φυτά συναντούν αβιοτικές πιέσεις (ξηρασία, ζέστη, κρύο).

MAXIMUS Amino Protect (75 – 100 ml / στρ) Εφαρμόζουμε από το στάδιο της εμφάνισης των έξι φύλλων και έπειτα. Εκτελούμε κάθε 7 με 10 μέρες.